423 UNIKA SKRÄDDARSYDDA RASFÖRSÄKRINGAR TILL HUND ! 1:a APRILSKÄMT ?

Agria presenterade rasförsäkring för hund 1/4 2017 och 1/4 2018 även till katt (86 skräddarsydda)

 

Jag har läst villkor, googlat och frågat Agria om skillnaderna på dom 423 unika rasförsäkringarna. 

Den enda skillnaden jag hittar är hur mycket man får i ersättning till medicin och rehab

6000:- eller 10000:- per år. 

Dom flesta raser har 6000:-till både medicin och rehab. 

Vissa raser har 10000:- till medicin och rehab. 

Och några få raser har 10000:- till medicin och 6000:- till rehab eller tvärtom 

 

 

I övrigt exakt samma villkor för alla raser och precis som tidigare finns det reservationer för tex kjejsarsnitt  på fyra raser och

plasikoperationer (behandling operation av luftstrupe, mjuka gommen,näshåla eller näsborrar) 

Även här för fyra raser

Och för en ras undantag för ögon öron och hudsjukdomar. (Shar pei) 

 

När det gäller katt så är skillnaden ännu mindre 6000:- eller 10000:- till medicin. Rehab alltid 6000:-   

 

 

 

Detta gör att det i verkligheten finns fyra  (4 ) unika hundrasförsäkringar  Inte 423 stycken som Agria påstår i reklamen. 

 

Och det finns bara två ( 2 ) unika kattrasförsäkringar Inte 86 stycken

 

 

PS  I rasförsäkringen har Agria även ökat självriskperioden 10 dagar till 135 dagar Och man har även möjligheten att köpa till mer vetrinärvårdspengar om dina pengar tar slut Se nedan 

 

(Har du valt 60 000 kronor i försäkringsbelopp för veterinärvård kan du när som helst under försäkringsåret köpa till ytterligare ett försäkringsbelopp på 60 000 kronor som gäller för sjuk- domar och olycksfall som inträffar därefter och som omfattas av försäkringen. Det extra försäkringsbeloppet kan först användas när ursprungsbeloppet på 60 000 kronor har tagit slut. Det extra försäkringsbeloppet upphör automatiskt vid försäkringsårets slut.

 

 

Saxat ur Agrias reklam

 

Alla vet att hundar ser väldigt olika ut på utsidan, men vi vet att de även skiljer sig åt på insidan. Därför får alla Sveriges 423 hundraser nu en egen skräddarsydd hundrasförsäkring – en labradorförsäkring, en chihuahuaförsäkring och många fler. Förutom att alla vanliga och ovanliga raser får varsin försäkring, lanseras också en blandrashundförsäkring.

-   Vi vet att labradorer ofta drabbas av problem i lederna, det visar vår samlade skadestatistik. Med vår nya labradorförsäkring kan alla labbar få en skräddarsydd trygghet som ger det bästa skyddet för rasens behov av veterinärvård, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef sällskapsdjur på Agria Djurförsäkring.

 

 

 

 

Har du en birma? Då är risken större att den måste uppsöka veterinär på grund av problem i njurarna och urinvägar jämfört med andra kattraser. Huskatterna däremot, drabbas oftare av sårskador i huden. Världens mest omfattande statistik för skador på katter är grunden till att Agria Djurförsäkring nu lanserar 86 skräddarsydda kattrasförsäkringar. 

 

Alla kattraser drabbas av olika typer av skador och sjukdomar som påverkar deras behov av veterinärvård och medicin. Agria Cat Breed Profile, ett världsunikt material som kartlägger katternas sjukdomar och skador med hjälp av diagnoser på 500 000 katter, ligger till grund för de 86 skräddarsydda kattrasförsäkringarna - ragdollförsäkring, huskattförsäkring, somaliförsäkring och så vidare.

– Vi vet att perser oftare drabbas av ögonproblem, det visar vår samlade skadestatistik. Med vår nya perserförsäkring kan vi erbjuda en skräddarsydd trygghet som ger det bästa skyddet för rasens behov av veterinärvård och medicin, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef sällskapsdjur på Agria Djurförsäkring.

 

OBS Eftersom Vetbase på Facebook är en sluten grupp så är det inte tillåtet att dela från gruppen.

Däremot får man dela vad man vill  från Vetbase.se 

Önskar alla en trevlig helg 

Mvh

Per Sandelin